Update coronavirus 18-03-20

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Beste Patiënt,

Gisteren, 17-03-20, heeft het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) een update naar buiten gebracht over het Coronavirus en de Fysiotheapie. (https://www.kngf.nl/praktijkvoering/de+praktijk/corona.html ).

Vooralsnog wordt ons (de fysiotherapeut) gevraagd door te gaan met onze werkzaamheden. Dit om de huisartsen en de ziekenhuizen te ontlasten. Er wordt ons gevraagd indien mogelijk online consulten aan te bieden. Mocht u hier behoefte aan hebben laat het Veramente dan weten. Veramente heeft de mogelijkheid tot online fysiotherapie. U kunt altijd telefonisch contact met Veramente opnemen mocht u niet in staat zijn om naar de praktijk te komen.

We moet de situatie nu per week/dag gaan bekijken. Het is van belang dat de therapeut zelf in goede gezondheid verkeerd en de mensen die naar de praktijk toekomen. Daarom wil ik u met nadruk vragen de volgende regels te volgen:

  • Kom niet naar de praktijk wanneer u verkouden bent, moet hoesten en/of koorts hebt
  • Kom niet naar de praktijk wanneer u milde tot matige (keel)klachten hebt
  • Kom niet naar de praktijk wanneer iemand in uw omgeving, waarmee u in aanraking bent geweest, (mogelijk) besmet is met het coronavirus
  • Wanneer uw huisgenoot of familielid ziek is maar het gaat hier niet om het coronavirus en u bent zelf gezond kunt u naar de praktijk komen
  • meld uw afspraak tijdig af (binnen 24 uur ook op zondag)

Wij vragen u deze website te bezoeken voordat u naar de praktijk komt. Mocht er nieuws zijn, denk aan een total lockdown, dan leest u dit op de website.

We moeten onze krachten bundelen om samen door deze bijzondere periode te komen!

Bekijk hier het volledige overzicht ‘maatregelen in de praktijk’

Coronavirus en fysiotherapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *