Echodiagnostiek

Het is iedere week mogelijk om uw persoonlijke echodiagnostiek in te plannen

Echodiagnostiek wordt mogelijk voor een gedeelte vergoed. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. U ontvangt een nota, deze kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar.

Wat is echografie?

Echografie is een medisch beeldvormende techniek waarbij met geluidsgolven gekeken wordt naar afwijkingen in spieren, pezen en gewrichten. U kunt hierbij denken aan slijtage, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen, spierscheuren en zenuwirritaties. Echografie is onschadelijk voor lichaamsweefsels, laagdrempelig toepasbaar en bovendien goedkoop. Hiermee onderscheidt het zich van Röntgen en MRI. Het is bewezen dat door het inzetten van echografie aan het begin van het behandeltraject er minder fysiotherapie behandelingen nodig zijn in uw traject. Dit maakt onze zorg van hogere kwaliteit, sneller en goedkoper!

Wat kunt u verwachten van echografie?

De duur van het onderzoek is 30 minuten. De echografie wordt uitgevoerd door At Voorhorst. Aan het einde van het onderzoek krijgt u uitleg over de uitslag van de echografie. Tijdens de echografie kunt u meekijken op een scherm. Dit draagt bij aan het vergrootten van het inzicht in de lichamelijke klacht. Er bestaan korte lijnen tussen de echografist en uw behandelend therapeut bij Veramente. Dit zorgt ervoor dat het behandeltraject direct kan worden voortgezet in de juiste richting.

Op dit moment wordt de echodiagnostiek uitgevoerd op woensdagavond in Hattem, vraag naar de mogelijkheden om uw afspraak in te plannen

Voordelen

  • Geen schadelijke stralingen

  • Geen lange wachttijden

  • Iedere week de mogelijkheid tot echodiagnostiek

  • U wordt behandeld door een specialist op het gebied van echografie

  • Binnen een half uur uitslag en advies

  • Goedkoper en sneller dan en procedure in het ziekenhuis

  • u weet waar u aan toe bent

  • Gerichtere inzet fysiotherapie met als gevolg een korter en effectiever behandeltraject

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie?

Mail met Vera

of bekijk de website van At Voorhorst