Fysiotherapie voor ruiters

Veramente Fysiotherapie is specialist in pijnvrij paardrijden.
Deze begeleiding is voor ruiters met- of zonder lichamelijke klachten die hun houding en zit ter paard willen verbeteren.

Tijdens de fysiotherapie werken we aan:

  • het wegnemen van pijn tijdens het paardrijden
  • het uitlijnen van het lichaam
  • het verbeteren van de ruiterbalans
  • het optimaliseren van de spierlengte
  • het optimaliseren van de spierkracht
  • het correct bewegen op het paard

Hoe gaat dit in zijn werk?

Tijdens de intake wordt besproken welke lichamelijke klachten u ervaart tijdens het rijden. U kunt een filmpje meenemen van uzelf rijdend op uw paard om uit te leggen om welke beweging(en) het gaat. Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld.

Het behandelplan kan bestaan uit lichamelijke oefeningen waaronder; spierlengte en krachtoefeningen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, balansoefeningen, stabiliteitsoefeningen, bewegingsoefeningen.

De pijnklachten die u mogelijk ervaart tijdens het paardrijden worden in de praktijk behandeld met mobilisaties volgens het Mulligan Concept.
Door middel van deze mobilisaties worden bewegingsbeperkingen snel en effectief opgeheven. Dit concept gaat uit van mobiliseren in de pijnvrije ‘range of motion’ van een gewricht. Naast mobiliserende technieken kunnen er indien nodig andere behandelmethoden worden toegepast om uw herstel te bevorderen.

Voor dit traject kunt u uw fysiotherapie behandelingen inzetten

De combinatie van ‘hands on’ behandelingen en actieve oefeningen, bieden u een zeer snel en blijvend resultaat!