Nieuw bij Veramente: Mulligan certificaat behaald , M.E.T. certificaat behaald

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Vanaf heden ben ik gecertificeerd Mulligan Concept practitioner en M.E.T. therapeut.
Het werken met het Mulligan Concept binnen Praktijk Veramente gebeurt al sinds 2018. Op 12 april 2021 heb ik mijn praktijkexamen afgerond en ben ik opgenomen in het register van het Mulligan Concept. Home – Mulligan Concept Therapeut (mulligantherapeut.nl)

Het Mulligan Concept baseert zich op pijnvrije mobilisaties die uitgevoerd worden door de therapeut terwijl de pati├źnt een beweging uitvoert. Het Mulligan Concept is ge├»ndiceerd bij musculoskeletale klachten, artrose of positional faults van het lichaam. Het kan ingezet worden voor diverse klachten. De mobilisaties worden ondersteund doormiddel van tape en actieve huiswerkoefeningen.

Myofascial Equine Therapy (M.E.T) is een spier en bindweefseltechniek die toegepast wordt op paarden. MYOFASCIAL EQUINE THERAPIST – Dry Needling-Therapeut (dryneedlingtherapeut.nl) Ook bij deze therapie wordt de behandeling ondersteund door taping en actieve oefeningen die de ruiter met zijn of haar paard kan uitvoeren. Het belangrijkste doel van de M.E.T. is het paard optimaal te laten bewegen. De therapie bestaat uit frictie toepassen op de triggerpoints in de verschillende spierketens zodat de functie van deze spieren normaliseert.

Meer info over M.E.T. vind je hier

M.E.T. Therapeut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *