Neural Reset Therapy (NRT)

Spieren worden aangestuurd door het centrale zenuwstelsel. Neural Reset Therapy reset op uitzonderlijke snelle en vooral pijnloze wijze de zenuw van een spier, pees, ligament, botvlies of littekenweefsel.

van links naar rechts
Vera Dijkhuizen,
Lawrence Woods,
Yvette Groenewegen

NRT is een nieuwe revolutionaire behandeltherapie uit Amerika. Deze zeer geavanceerde therapie richt zich op het snel en vooral pijnvrij behandelen van klachten in het gehele lichaam. De therapie werkt op basis van reciproke inhibitie – wanneer je een spier aanspant dan ontspant automatisch de tegenovergestelde spier en de Wet van Symmetrie – links is gelijk aan rechts, op het moment dat we deze wet toepassen kan een reset op de niet pijnlijke zijde de pijnlijke zijde resetten. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld ledematen die in het gips zitten, brandwonden en zeer pijnlijke gewrichten ook behandeld worden via de andere zijde! De spieren worden aangestuurd door het centrale zenuwstelsel. Tijdens een reset wordt de zenuw die de spier aanstuurt gereset waardoor alle triggerpoints in de spier behandeld worden. Dit heeft als gevolg dat de spier neurologisch terug wordt gebracht in zijn normale ’tonus’ (spierspanning). Een spier die te gespannen is, wordt weer meer ontspannen en een spier die te weinig spanning heeft wordt weer op spanning gebracht. Hierdoor is er direct een pijnverlichting en wordt de spier krachtiger. Dit alles binnen 5-25 seconden! Pijnlijke knopen verdwijnen als sneeuw voor de zon en we kunnen na de reset de spier diep of veel dieper indrukken waar we voorheen de spier nauwelijks konden aanraken.

Het voordeel van NRT is dat het door dunne kleding heen gegeven kan worden en dat er binnen een korte tijd veel spieren worden behandeld. De pijnlijke spier wordt niet onder druk gezet. Er worden geen diepe elleboogtechnieken, naalden, shock wave of oliën gebruikt. Het gaat om zeer zachte technieken waar jong en oud goed op reageert. De therapie is zo geavanceerd dat uw pijnlijke spieren als het ware worden ‘gereset’.  NRT is in staat triggerpoints, perosteium (botvlies), pezen, ligamenten en pijnlijk littekenweefsel te resetten. Maar ook het vegetatief systeem (organen) en fascia (bindweefsel) worden positief beïnvloed. De meeste mensen staan er nog steeds versteld van hoe het werkt maar dat het werkt, is duidelijk voor hen! Vaak is er de volgende dag veel minder pijn, het kan zijn dat de spieren wat beurs voelen of dat je vermoeid bent. Na een behandeling is het belangrijk om veel water te drinken. NRT heeft ook positieve invloed op slaapproblematiek, klachten bij osteoporose, fybromyalgie, frozen shoulder, pijnlijke spieren (denk aan kuiten, hamstrings, rugklachten ect.) en neuropathieën.


Op deze film ziet u Lawrence Woods, uitvinden en ontwikkelaar van NRT, aan het werk op prachtige wijze.