Ruiterbegeleiding

Veramente Fysiotherapie is specialist in pijnvrij paardrijden.
Deze begeleiding is voor ruiters met- of zonder lichamelijke klachten die hun houding en zit ter paard willen verbeteren.

Tijdens de ruiterbegeleiding werken we aan:

  • het wegnemen van pijn tijdens het paardrijden
  • het verbeteren van de ruiterbalans
  • leren aanvoelen hoe een ontspannen lichaam voelt
  • het optimaliseren van de spierlengte
  • het optimaliseren van de spierkracht
  • asymmetrie van het lichaam in balans brengen
  • leren hoe je efficiĆ«nt op je paard kunt bewegen

Hoe gaat dit in zijn werk?

Tijdens de intake wordt besproken welke lichamelijke klachten u ervaart tijdens het rijden. U kunt een filmpje meenemen van uzelf rijdend op uw paard om uit te leggen om welke beweging(en) het gaat. Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek. Aan de hand hiervan wordt een begeleidingsplan opgesteld.

Het begeleidingsplan kan bestaan uit lichamelijke oefeningen waaronder; spierlengte en kracht oefeningen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, balansoefeningen, stabiliteitsoefeningen, oefeningen waardoor u leert efficiƫnt op uw paard te bewegen.

De pijnklachten die u mogelijk ervaart tijdens het paardrijden worden in de praktijk behandeld met verschillende ‘hands on’ technieken.
Tijdens het toepassen van mobilisaties volgens het Mulligan Concept worden bewegingsbeperkingen snel en effectief opgeheven. Dit concept gaat uit van mobiliseren in de pijnvrije ‘range of motion’ van een gewricht.
Naast mobiliserende technieken kunnen er indien nodig andere behandelmethoden worden toegepast om uw herstel te bevorderen.

De combinatie van ‘hands on’ behandelingen en actieve oefeningen, bieden u een zeer snel en blijvend resultaat!