Ruitercoaching

Veramente Fysiotherapie is specialist in de houding en zit van de ruiter.
Deze coaching is voor ruiters met- of zonder lichamelijke klachten die hun houding en zit ter paard willen verbeteren.

Bij de ruitercoaching werken we aan:

  • balans
  • ontspanning
  • spierlengte
  • spierkracht
  • opheffen verschillen tussen links en rechts
  • efficiĆ«nt bewegen
leer jouw sterke en minder sterkte kanten als ruiter kennen en verbeter de kwaliteit van je houding

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer u zich wilt aanmelden voor ruitercoaching meld u zich aan bij Veramente voor een fysiotherapeutische intake. Tijdens de intake wordt besproken welke lichamelijke klachten u ervaart tijdens het rijden. U kunt een filmpje meenemen van uzelf rijdend op uw paard om uit te leggen om welke beweging(en) het gaat. Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek. Aan de hand hiervan wordt een coachingsplan opgesteld.

Het coachingsplan kan bestaan uit lichamelijke oefeningen waaronder; spierlengte en kracht oefeningen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, balansoefeningen, stabiliteitsoefeningen, bewegingsoefeningen van het bekken, bewegingsoefeningen van de benen, bewegingsoefeningen van de romp en de armen.

Er wordt ook hands on gewerkt aan uw herstel!
Tijdens de behandelingen in de praktijk worden bewegingsbeperkingen snel en effectief opgeheven door mobilisaties volgens het Mulligan Concept. Dit concept gaat uit van mobiliseren in de pijnvrije ‘range of motion’ van een gewricht.
Naast mobiliserende technieken kunnen er indien nodig ook andere behandelmethoden worden toegepast om uw herstel te bevorderen.

Door de combinatie van behandelingen in de praktijk en diverse oefeningen die u thuis met of zonder paard kunt uitvoeren, boekt u zeer snel en blijvend resultaat!